Βιογραφικό Άννα Τσαούση Άννα Τσαούση

Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου, όπου και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους δασκάλους του χορού όπως ο Λ. Ερενίδης, Kallina Bogoeva, Boriana Rizova, Μαρία Κυνηγού, Guesh Mihov, Βάσω Μπαρμπούση, Μιλένα Σιμεόνοβα, Λένα Ζαμπούρα κ.α. Τελειώνοντας με επιτυχία τις σπουδές της παρακολούθησε σεμινάρια για το σύστημα Vaganova στη Σόφια και στη Βάρνα. Είναι κάτοχος Bachelor- Ανώτατη Εκπαίδευση Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας “Πάντσο Βλαντιγκέροβ” με ειδικότητα “Τέχνη Μπαλέτου-Παιδαγωγική Μπαλέτου”.

Αναζητώντας συνεχώς να διευρύνει τις γνώσεις της παρακολούθησε πολλά σεμινάρια χορού σχετικά με το κλασικό μπαλέτο, το δημιουργικό χορό και τη ρυθμική για μικρά παιδιά με Έλληνες και ξένους καθηγητές (Kalina Bogoeva, Daniel Lomel, Ivan Maydatsevski, Μαρία Κυνηγού, Ελισάβετ Γεωργούδη, Λίλη Αρτζιμάνογλου κ.α)

Από το 2005 έως σήμερα έχει υπάρξει πολλές φορές μέλος της εξεταστικής επιτροπής στις επίσημες εξετάσεις των διπλωμάτων χορευτών και καθηγητών χορού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διδάσκει σε σχολές χορού από το 1984. Το 1995 άνοιξε τη δική της σχολή όπου διδάσκει και διευθύνει μέχρι σήμερα.