Βιογραφικό Ιωάννα Στρατή Ιωάννα Στρατή

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελµατικής Σχολής Χορού της Δ. Γρηγοριάδου, του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και κάτοχος master ΜΑ Movement Studies από το Royal Central School of Speech and Drama, London University όπου δίδαξε physical theatre και σύγχρονο χορό στους φοιτητές του τµήµατος Collaborative and Devised Theatre.

Ως χορογράφος, βραβεύεται στο Bari Ballet & Contemporary Dance Competition (2018), στο διεθνή διαγωνισμό χορού “Little Stars” στη Σόφια (2019), στο 1ο και 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σύγχρονου χορού (2016 & 2018), στο διεθνή διαγωνισμό σύγχρονου χορού Premio Roma Danza 2018 στην Accademia Nationale di Danza στην Ρώμη όπου αποσπά το βραβείο residency “REsid’AND” όπου χορογραφεί τους σπουδαστές των Επαγγελματικών τμημάτων της Ακαδημίας. Η χορογραφία της “Sesame” παρουσιάζεται σε θέατρα στην Ρώμη και εκπροσωπεί την Ακαδημία στο γκαλά “Tra i Luoghi e i non Luoghi del V Municipio” για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας χορού τον Απρίλιο του 2019 τη Ρώμη.

Έχει συνεργαστεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα χορού (S-cool Life) με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” ως βοηθός χορογράφου για το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Από το 2012 χορεύει για το Χοροθέατρο Art Dance Theatre στις παραγωγές (“Μινώταυρος”, “Αμαζόνες”, “Cold water traces”) στην Ελλάδα (φεστιβάλ θεάτρου Ρεματιάς, Πολιτιστικό Φεστιβάλ μουσείου Μπουμπουλίνας) και σε περιοδεία σε φεστιβάλ της Τυνησίας (Festival International de Sousse, Festival La Marsa at Centre Culture KSAR Abdelia, Festival d’ ete de Tebourba, Festival Menzel Chaker de Sfax 2014).

Από το 2011 µέχρι σήµερα είναι ιέρεια στην Aφή και Παράδοση της Oλυµπιακής Φλόγας στους θερινούς και χειµερινούς Oλύµπιακούς Aγώνες καθώς και στα ολυµπιακά φεστιβάλ νεότητας με χορογράφο την Άρτεμη Ιγνατίου.

Το 2016 ιδρύει την ομάδα Σύγχρονου χορού “Between Act” και με το έργο "Con_trust" συμμετέχει στο 15ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στην 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού στο θέατρο ΠΚ. Tο 2017 με το έργο "Sleepstep" συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό χορού "3...2...1... DANCE!" στην Κρακοβία, όπου αποσπά το βραβείο κοινού. Τις χρονιές 2018 και 2019 χορογραφεί για τα φιλανθρωπικά γκαλά “Καθρέφτες” και “Καθρέφτες ΙΙ” σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα “Music Mates”, τον Σύλλογο Φίλων Πασχόντων από Διατροφικές Διαταραχές - “Επιστρέφω” καθώς και με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Από το 2007 διδάσκει μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες. Το 2019 υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού μπαλέτου και σύγχρονου χορού “Nationals 2019” στην Αθήνα.